0

Koszyk

0 zł

Państwa kosz jest pusty

+48 881 713 281

(8:00 - 22:00)

Menu na jesienne uroczystości i grille

15.09.2020

0

Menu na jesienne uroczystości i grille

Po upalnym lecie nadchodzi zimna jesień. Choć może się wydawać, że oznacza to koniec grillów i uroczystości na świeżym powietrzu, jest odwrotnie... Kolorowa jesień wprost zaprasza do organizacji imprez w otoczeniu przepięknych dekoracji, kolorów i świateł. Nadal możesz cieszyć się chwilami na świeżym powietrzu z przyjaciółmi, puszczać latawce z dziećmi lub piec burrito lub ziemniaki.
W poprzednim artykule pisaliśmy, jak przedłużyć sezon. I dlatego mamy dla Was małą inspirację w jesiennym menu i wreszcie jeden świetny przepis.

Kominek z grillem VESUV z pokrywą

Przy ognisku lub grillu
Jedzenie podczas jesiennych uroczystości musi być przyjemnie podgrzane i pełne. Będziesz wtedy smakował dwa razy więcej, jeśli jest przygotowywany na świeżym powietrzu na otwartym ogniu, albo klasycznie. Wspaniałe jesienne i kolorowe dania nadające się do kotła to na przykład Boršč lub Ratatouille.
Jednak nawet grill nie musi być bezczynny jesienią. Możesz użyć typowych jesiennych składników. Jeśli lubisz warzywa, na pewno pokochasz dynię przygotowaną na grillu. Wystarczy posolić i lekko skropić oliwą z oliwek. Ten przysmak ma nietuzinkowy smak i jednocześnie satysfakcjonuje. Jeśli lubisz zbierać grzyby, masz program. Wczesnym rankiem idziesz na grzyby, a po południu przygotowujesz je na grillu - na przykład jako grzybowy szaszłyk.

A teraz nasz obiecany domowy przepis.

Jesienny stek z dziczyzny

Składniki: Polędwica z dziczyzny, boczek, sól, pieprz, seler, marchew, czerwona cebula, liść laurowy, tymianek, jałowiec, czosnek, czerwone wino.

Procedura: Polędwicę z dziczyzny zawinąć w boczek i zawiązać. Lekko sól i pieprz.

Dodać mieszankę selera (1-2 ogonki), marchewki (1 szt.), Czerwoną cebulę (warzywa należy pokroić), liść laurowy (2-3 listki), tymianek, kilka kulek zmiażdżonego jałowca, dwa plasterki czosnku i wysokiej jakości czerwony wina. Co najmniej 2 godziny, najlepiej na noc w lodówce.

Piecz mięso na gorącym grillu przez 5-8 minut z każdej strony, a następnie najlepiej z boku, aż boczek będzie lekko chrupiący.

Grill ogrodowy wiaderko mini BBQ przenośny zielony

Z marynaty można przygotować doskonały sos, który idealnie komponuje się ze smażonym boczkiem. Zredukuj wino do minimum, dodaj masło i odstaw na chwilę.

Po upieczeniu odstawiamy na kilka minut pod kawałkiem masła i podajemy z sosem i pieczywem.

Smacznego!

Z powrotem do blogu

Komentarz do artykułu (0)

Państwa Imię
Proszę wprowadzić imię
Kontaktowy Email
Proszę wprowadzić email
Państwa sprawa
Proszę wprowadzić opis
Dane oznaczone * są obowiązkowe
Wczytywanie